40 Uger Inden, 40 Uger Efter og 40 Ting, Du Skal Vide Om Din Fødsel

Da jeg var gravid med Rosa, kom Cana Buttenschøns bog 40 Uger Efter på markedet og idet jeg havde fulgt hende noget tid og stod dér og skulle være mor for første gang, anskaffede jeg mig naturligvis bogen. Efterfølgende har hun udgivet yderligere 2 bøger: 40 Uger Inden og 40 Ting, Du Skal Vide Om Din Fødsel, som jeg altså begge har anskaffet mig i denne graviditet.

40 Uger Inden

Denne bog handler om selve graviditeten, men den er ikke som de gængse graviditetsbøger på markedet. Det forekommer mig, at mange af dem på en måde er lidt forældede eller at der i hvert fald er meget ny viden, der ikke er at finde i mange af dem – og bevares, så har vi internettet, men en bog kan bare noget andet. I denne bog gennemgår Cana graviditeten uge for uge og tager undervejs også emner op, der kan være eller blive relevante. Både nogle af de sjove, de rare, de ucharmerende og de, der kan være alvorlige. Emner som at tage billeder af den voksende mave, frygten for abort, for tidlige fødsler, hæmorider og alt derimellem. Hun giver også sit bud på en liste over ting, man kan/bør anskaffe sig til den lilles ankomst. Denne bog er klart god til førstegangsgravide, men jeg fandt den også rar at læse her som andengangsgravid, da det på en måde også kan gøre det hele lidt mere håndgribeligt.

40 Uger Efter

Dette var faktisk den første bog, Cana udgav og det var altså den, jeg læste som førstegangsgravid. Den handler om de første 40 uger efter fødslen. Altså, når man er blevet mor og hvad man (måske) kan forvente sig af livet med en nyfødt. Cana tager dig her igennem, hvordan livet ændrer sig fra man kommer hjem fra hospitalet og hvordan du pludselig oplever en helt ny dimension af følelsesspektret. Det handler om barselsbesøg, første dag alene med baby, kærligheden, følelserne, barslen og alt det, livet i sig selv kommer til at handle om, når man lige har fået en baby og skal til at indrette sig derefter.

40 Ting Du Skal Vide Om Din Fødsel

Imellem graviditeten og livet som mor ligger der én væsentlig begivenhed, der skal gennemføres: selve fødslen. Der var mange ting, jeg ikke vidste om fødsler, da jeg selv blev gravid første gang, idet jeg jo aldrig havde forestillet mig, at det var noget, jeg skulle gennemgå. Jeg vidste dog godt, at det absolut ikke er som på de amerikanske film, hvor vandet altid går og de skynder sig på hospitalet med det samme. Jeg vidste godt, at det kunne tage lang tid, men selve fødslens faser og alt dét blev jeg meget klogere på via hospitalets fødselsforberedelse. Det dækker dog ingenlunde alt, hvad der er (værd) at vide og Cana har altså her samlet sit bud på alle de vigtigste ting, der er at vide om fødsler. Bogen er delt op således, at første halvdel handler om de ukomplicerede hospitalsfødsler – altså, de fødsler, der (heldigvis) er flest af. Anden halvdel handler om hjemmefødsler og de mere komplicerede fødsler, både de “lettere” komplicerede og de helt svære. Bogen dækker altså alt fra hospitalsfødsler, hjemmefødsler, planlagt kejsersnit, akut kejsersnit og alle de hjælpemidler, der kan blive brug for ifb. med en fødsel. Både smertelindringen til moderen eller midler til at få baby ud, hvis noget pludselig ikke går efter planen.

Cana Buttenschøn har faktisk lanceret sin egen lille webshop, hvor du selvfølgelig kan købe alle 3 bøger. Og hvis du laver et lille notat om det ved bestilling, vil hun også gerne signere dem til dig/modtageren. Find den her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: